EN FR NL
Dedicated - Analysing People - Dedicated - Analysing People - Dedicated - Analysing People - Dedicated - Analysing People - Dedicated - Analysing People - Dedicated - Analysing People -
Dedicated
Offerte & aanvragen

Newsletter:


Old Newsletters:

 

 

 
2011-04-18

De aanhangers van nucleaire energie blijven de opposanten verdringen, ondanks de aardbeving in Japan


Op wereldvlak brengt de aardbeving in Japan de gunstige meningen ten opzichte van nucleaire energie sterk aan het wankelen, maar de aanhangers van de nucleaire energie blijven talrijker dan de opposanten: het verschil tussen de gunstige meningen en de ongunstige meningen vermindert met 19%: 57% voor en 32% tegen vóór de aardbeving; 49% voor en 43% tegen na de aardbeving.

België, samen met Duitsland en Zwitserland, maakt deel uit van de landen waar de ongunstige meningen reeds hoger lagen dan de gunstige meningen (43% voor en 46% tegen vóór de aardbeving) en die de opposanten van nucleaire energie zich significant zien versterken (34% voor en 57% tegen na de aardbeving).

De vrees voor een nucleaire catastrofe is minder sterk in België (29%) dan in het wereldlijk gemiddelde (49%). Deze cijfers komen uit een recentelijke opiniepeiling, uitgevoerd in 47 landen (34.000 enquêtes) door het netwerk Win Gallup, waarvan de Belgische partner Dedicated Research de opiniepeiling in België uitvoerde.

De gedetailleerde resultaten van deze opiniepeiling zijn beschikbaar op de website van Dedicated Research : www.dedicated.be

Voor bijkomende inlichtingen, contacteer Marc Dumoulin op het nummer 02.344.00.88

Gelieve op deze link te klikken om de volledige resultaten te consulteren.

Current year
Archives
Design & Website By LC2 - Download Flash Player - ®Dedicated 2018 - Offerte & aanvragen - Sitemap